потопна пумпа од нерѓосувачки челик

Краток опис:


Детали за производот

Ознаки на производи

QJ Потопна пумпа од нерѓосувачки челик (пумпа за длабок бунар) опис на производот

Потопната пумпа од типот QJ е мотор и пумпа за вода директно во водата во работата на опремата за подигање вода, таа е погодна за екстракција од длабоките бунари на подземните води, исто така, може да се користи за реки, резервоари, одводи и други проекти за подигање на вода: главно за наводнување обработливо земјиште и планински висорамнини На човечка и животинска вода, но исто така и за градови, фабрики, железници, рудници, локација за употреба на вода.

QJ Карактеристики на потопна пумпа од бунар од нерѓосувачки челик (пумпа за длабоки бунари).

1. мотор, пумпа за вода еден, се прикрадува во водата за да работи, безбеден и сигурен.

2. Не постои посебен услов за цевката за бунар и за водоводната цевка (т.е. може да се користи бунарот од челична цевка, бунарот од пепел цевка, бунарот за почва и така натаму; под дозвола за притисок, челичната цевка, цревото, пластичната цевка и така натаму може да послужи како цевка за вода).

3. Инсталација, употреба, лесно одржување Едноставно, мало, нема потреба да се гради пумпна просторија.

4. Едноставна структура, заштеда на суровини.

Подморница пумпа употреба на условите се соодветни, правилно управување и животот на директна врска.

QJ Потопна пумпа од бунар од нерѓосувачки челик (пумпа за длабоки бунари) вусловите на употреба

QJ-тип потопните пумпи може постојано да се користат под следниве услови:
1. Трифазно напојување со наизменична струја со номинална фреквенција од 50HZ и номинален напон од 380 ± 5% V.
2. Влезот на пумпата мора да биде под 1 метар под нивото на водата што се движи, но длабочината на нуркањето не треба да надминува 70 метри под хидростатското ниво. Долниот крај на моторот е најмалку 1 метар над долната длабочина на водата.
3. Температурата на водата обично не е повисока од 20 ℃.
4. Барања за квалитет на водата: (1) содржината на вода во водата не е поголема од 0,01% (тежински сооднос);
(2) PH вредност во опсег од 6,5 ~ 8,5;
(3) содржина на хлорид не повеќе од 400 mg / l.
5. Бара позитивна вредност, ѕидот е мазен, нема добро влечкаат.

QJ структурен опис на бунарска пумпа од не'рѓосувачки челик (пумпа за длабок бунар).

1. QJ-тип потопна пумпна единица се состои од: пумпа за вода, потопен мотор (вклучувајќи кабел), водоводни цевки и контролен прекинувач составен од четири дела.
Потопна пумпа за повеќестепена вертикална центрифугална пумпа со едно вшмукување: потопен мотор за затворен влажен, вертикален трифазен кафез асинхрон мотор, мотор и пумпа директно преку спојката со канџи или единечен барабан; опремен со различни спецификации на три јадра кабел; стартна опрема за различни нивоа на капацитет на прекинувач за воздух и стартер за самодекомпресија, водоводна цевка за различен дијаметар на челична цевка направена од прирабничка врска, пумпа со висок подигање со контрола на портата.
2. Потопна пумпа Секоја фаза од преградата е опремена со гумен лежиште; работното коло е фиксирано на вратилото на пумпата со заострен ракав; преградата е со навој или завртка.
3. Потопна пумпа со висок подигање со обратен вентил на горниот дел, за да се избегне застојот предизвикан од оштетување на единицата.
4. Осовина на моторот на подморницата со лавиринтска маса и две обратно склопување на заптивката за масло на скелетот, за да се спречи протокот на песок во моторот.
5. Потопен мотор со лежишта подмачкани со вода, долниот дел од гумениот филм за регулирање на притисокот, пружината за регулирање на притисокот, составена од пренапонска комора, прилагодете го притисокот предизвикан од температурните промени; намотување на моторот со полиетиленска изолација, најлонска јакна издржлива стока за широка потрошувачка вода, поврзување со кабел со технологија на кабелски конектор QJ-тип, изолација на конекторот надвор од гребење слој на боја, беа поврзани, цврсто заварување, со сурова гума околу слојот. А потоа обвиткан со водоотпорна леплива лента 2 до 3 слоја, надвор од пакувањето на 2 до 3 слоја водоотпорна лента или лепак со слој гумена лента (појас за велосипеди) за да се спречи истекување на вода.
6. Моторот е запечатен, запечатен со прецизна стоп завртка и излез на кабел.
7. На горниот крај на моторот има дупка за вбризгување вода, има отвор за вентилација, долниот дел од дупка за вода.
8. Долниот дел од моторот со горното и долниот потисно лежиште, лежиштето за потиснување на жлебот за ладење и се меле на потисна плоча од нерѓосувачки челик, со аксијална сила на пумпата нагоре и надолу. 

QJ Потопна пумпа од нерѓосувачки челик (пумпа за длабок бунар) принцип на работа
Пред да ја отворите пумпата, всисната цевка и пумпата мора да се наполнат со течност. Откако ќе се испумпа пумпата, работното коло се ротира со голема брзина, а течноста се ротира со сечилото. Под дејство на центрифугална сила, тој го напушта работното коло нанадвор и течноста постепено се забавува и притисокот постепено се зголемува од пумпата Извоз, одлив на цевка за испуштање. Во овој момент, во центарот на сечилото во центарот на течноста се фрла кон околината и се формира и без воздух и без течен вакуум област со низок притисок, течен базен во базенот на атмосферски притисок под дејство на вшмукување. цевка во пумпата, течноста е толку континуирана Постојано се вшмукува од базенот со течност и постојано тече надвор од цевката за испуштање.

QJ Потопна пумпа од нерѓосувачки челик (пумпа за длабок бунар) use и карактеристики 

Потопната пумпа од типот QJ се заснова на национални стандарди дизајнирани производи за заштеда на енергија, широко користени во наводнување на обработливо земјиште, индустриски и рударски претпријатија за водоснабдување и одводнување, висорамнини, планински луѓе, вода за добиток.
Пумпата се состои од потопна пумпа QJ и потопен мотор YQS во еден подводен за да работи под вода. Со едноставна структура, мала големина, мала тежина, инсталација, лесно одржување, безбедно работење, доверливо, енергетски ефикасни и така натаму.
QJR серијата бунари со потопна пумпа отпорна на топлина е добро со трифазен асинхрон мотор за нуркање отпорен на топлина директно во еден, склопен во потопна пумпа отпорна на топлина, температура на топла вода до 100 ° C, се потопува во бунарот , Водата е ефективна алатка; геотермалната е една од најевтините, чистата, неисцрпната најнова енергија, сега широко користена во греење, медицина, капење, одгледување, садење, индустрија и земјоделство, фабрики и рудници, услуги за забава, здравствени установи, аспект. Ги има предностите на едноставна работа, сигурна работа, без бучава, одлични перформанси, висока ефикасност на единицата, лесна инсталација и одржување. Има многу предности како отпорност на топлина, отпорност на корозија и анти-стареење. Тоа е најнов производ на насипна топла вода.

Апликација:
1. Вертикална употреба, како на пример во нормален бунар;
2. Коса употреба, како на пример во рудник со наведнат коловоз;
3. Хоризонтална употреба, како на пример во базен

QJ Потопна електрична пумпа за бунар (пумпа за длабок бунар) Мерки на претпазливост
1. Добро потопни пумпи треба да се користат во содржината на песок од помалку од 0,01% од изворот на вода, пумпната просторија опремена со резервоар за пред-вода, капацитетот треба да одговара на почетокот на пред-водена вода.
2. Нова или ремонтирана длабока бунарска пумпа, треба да ја прилагоди обвивката на пумпата и клиренсот на работното коло, работното коло во работата нема да се трие со школка.
3. Пумпата за длабок бунар треба да работи пред водата во шахтата и да ја носи лушпата за претходно пуштање.
4. Пред почетокот на пумпата за длабок бунар, ставките за инспекција треба да ги исполнуваат следниве барања:
1) завртките на основата се затегнати;
2) аксијален клиренс за да се исполнат барањата, прилагодете ги навртките за завртки се инсталирани;
3) жлездата за пакување е затегната и подмачкана;
4) лежиштата на моторот се подмачкани;
5) Рачно ротирање на роторот на моторот и механизмот за запирање се флексибилни и ефективни.
5. Длабоката бунарска пумпа не може да биде неактивен во случај на вода. Пумпи Еден или два работни кола треба да се потопат под нивото на водата 1 m. Работата секогаш треба да ги набљудува промените на нивото на водата во бунарот.
6. За време на работата, кога ќе најдете големи вибрации околу основата, треба да го проверите абењето на лежиштето на пумпата или полнењето на моторот; при прекумерно абење и истекување, треба да ги замени новите парчиња.
7. е вовлечена, исцедена со кал длабока бунар пумпа, пред запирање на пумпата, примена на вода исплакнете.
8. Пред да ја запрете пумпата, треба да го затворите вентилот за вода, да го исклучите напојувањето, да ја заклучите кутијата со прекинувач. Кога зимата е оневозможена, водата треба да се стави во пумпата.

 

Одрекување: Интелектуалната сопственост прикажана на наведениот производ(и) им припаѓа на трети лица. Овие производи се нудат само како примери за нашите производствени способности, а не за продажба.
  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја