Секогаш треба да се проверува зголемувањето на температурата на пумпата и моторот

Стоп:

1 , Затворен вентил на линијата за притисок .

2, Моторот е запрен.

3, Затворете го вентилот на линијата за вшмукување.

4, Кога температурата на околината е под точката на замрзнување на течноста на пумпата меморија беше исцрпена.

5, Ако пумпата е запрена кога долгорочна употреба, треба да се стави во пумпата корозивни медиуми нето и исплакнете со вода по чистење, за да се задржи.

Операција:

Секогаш треба да се проверува зголемувањето на температурата на пумпата и моторот,производител на пумпа за кашеста масаПроизводителот на кашеста маса на пумпата, главно се бара зголемување на температурата на лежиштето, температурата на лежиштето не надминува 7 3 ℃.

2, За време на работата, производителот на пумпа за кашеста маса открил необичен шум и други звуци треба да се прекинат веднаш, проверете пред да започнете по смена на проблеми.

3, Забелешка полнење гориво чаша запечатување уред, резервоарот треба да се одржува, и надополнување обезбеди подмачкување.

Производителот на пумпата за кашеста маса на хемиска пумпа FB, AFB е едностепен едно-вшмукување конзолна центрифугална пумпа за корозија, компанијата ги научи карактеристиките на различни типови пумпи од 1990-тите, употребата на напреден хидрауличен модел, новата структура со висока јачина комбинирана единечна и двојна механичка заптивка, со висока ефикасност, компактна структура, стабилни перформанси, сигурен.


Време на објавување: 13 јули 2021 година